Avtalet för Vasabron hävs efter förseningar

Foto: Trafik Göteborg

Entreprenören för projekt Vasabron fortsätter att varsla om förseningar. Nu har trafikkontoret tröttnat och häver avtalet. Förhoppningen är att bron ska bli klar före februari 2019.

Renoveringen av Vasabron påbörjades sommaren 2017 och skulle enligt planerna stå klar under våren 2018. Sveriges mest bevarade jugendbro hade fått sprickor och behövde bytas ut med en ny och starkare konstruktion. 

Men efter problem med bland annat fornlämningar och grundläggningsarbetet varslade entreprenören för projekt Vasabron om förseningar i november 2017. Sedan dess har det förts samtal mellan entreprenören och trafikkontoret för att minimera förseningen, men fyra månader senare meddelar entreprenören att det blir ytterligare förseningar. Trafikkontoret har tröttnat och häver nu avtalet. 

- Vi beklagar att det har blivit så här men när en leverans inte fungerar måste vi agera för att säkerställa att projektet blir klart, säger Susanne Hultgren, avdelningschef på trafikkontoret, i ett pressmeddelande.

Går ut med ny upphandling
Trafikkontoret säger att de omgående ska gå ut med en ny upphandling och hoppas att en ny entreprenör är på plats under våren 2018. Innan dess kommer arbetsområdet att ses över och säkras. 

Entreprenören angav i senaste tidplanen att arbetet skulle stå klart till februari 2019, men trafikkontorets ambition är att Vasabron ska bli färdig tidigare.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.