Ändrad spårvagnstrafik i Östra Centrum

Foto: Trafik Göteborg

Flera spårvagnslinjer österut får ändrad sträckning den kommande veckan. I vissa fall ersätter buss den ordinarie spårvagnstrafiken.

Den första ändringen gäller linjerna 4, 7, 9 och 11. På grund av spårarbete kan dessa linjer inte köra via det så kallade snabbspåret mellan Gamlestads Torg och Centralstationen mellan den 26 mars och 2 april. Istället leds linjerna om via Redbergsplatsen, vilket innebär att resenärer på dessa linjer får räkna med en något längre restid under nämnda tidsperiod. 

För dig som börjar arbeta igen tisdagen den 3 april och reser med någon av linjerna 4, 7, 9 och 11 kan det vara bra att känna till att linjerna då går som vanligt igen.  

Den andra ändringen för spårvagnstrafiken österut gäller linjerna 6 och 8 under tidsperioden 2-5 april. Under dessa dagar utförs spårarbete vid Ånäsvägen som även det påverkar trafiken mellan Redbergsplatsen och Gamlestads Torg, närmare bestämt linjerna 6 och 8. 

I detta fall sätts bussar in som ersätter spårvagnstrafiken mellan Redbergsplatsen och Gamlestads Torg, något som även det kan resultera i längre restid. 

Som alltid hittar du mer information hos Västtrafik och i appen Reseplaneraren. 

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.