Bredare cykelbana på Munkebäcksgatan

Foto: Trafik Göteborg

Nu startar arbetet med att bredda cykelbanan längs med Munkebäcksgatan. Biltrafik och cyklister leds om.

Måndagen den 26 mars startar arbetet med att bredda cykelbanan längst med Munkebäcksgatan, som är en del av satsningen på pendelcykelstråk. Arbetet startar vid Virginsgatan och första etappen, som sträcker sig fram till Sanatoriegatan, väntas bli klar i mitten av maj.

In- och utfarter till p-platser påverkas
Under arbetsperioden kommer in- och utfarter till de p-platser som ligger på insidan av gång- och cykelbanan att stängas av under kortare tidsperioder. Även de p-platser som ligger utmed körbanan behöver tas i anspråk.

Klicka på bilden för en större karta.

Cykel- och biltrafik leds om
Samtidigt som den nya bredare cykelbanan byggs fortsätter arbetet med att göra refugen på Munkebäcksgatan smalare. Med flera projekt igång samtidigt blir det periodvis trångt att ta sig fram. Gående och cyklister kan därför behöva samsas om utrymmet på gångbanan. Var uppmärksam och följ orange hänvisning då cykel- och biltrafik leds om och förbi arbetet.

Arbetet är en del av en större satsning på bättre cykelstråk i Härlanda, Kålltorp och Örgryte och pågår i sin helhet fram till sensommaren 2018.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.