Ledningsarbeten i Rosenlund

De fortsatta ledningsomläggningarna i Rosenlundområdet inför bygget av Västlänken påverkar olika parkeringsytor i området.

Arbetet med ledningsomläggningarna i Rosenlund fortsätter inför det kommande bygget av Västlänken. I början av januari stängdes parkeringsplatsen på Hvitfeldtsplatsen av en kortare tid och sedan mitten av januari är Sahlgrensgatan avstängd samtidigt som ett antal parkeringsplatser längs Sahlgrensgatan har stängts av. 

Nya arbeten
I februari startar nya arbeten vid rondellen norr om Rosenlundsbron och vidare västerut på Rosenlundsgatan. I samband med detta stängs parkeringsplatsen vid Rosenlundsgatan av, med undantag för två platser reserverade för bilpoolen i området.

Biltrafiken, gående och cyklister leds förbi berörda arbetsområden med hjälp av tillfällig skyltning.

Pågår i fyra månader
Arbetet med ledningsomläggningarna i Rosenlund väntas i sin helhet ta cirka fyra månader, medan arbetet vid Hvitfeldsplatsen och Sahlgrensgatan väntas pågå i cirka en månad. In- och utgångar till verksamheter i bottenplan kommer att vara tillgängliga under hela den fyra månader långa arbetsperioden.

Tidigare i november flyttades tre träd från Rosenlundsplatsen. Under våren kommer ytterligare sju träd att tas bort. Dessa träd kommer att ersättas då bygget av Station Haga är slutfört.

Klicka på bilden nedan för en större karta:

Arbetena vid Rosenlund kommer företrädesvis att utföras vardagar mellan klockan 07.00 och 16.00. Kvälls- och nattarbeten kan förekomma. Störningar i form av buller från mindre schaktarbeten, borrningar och maskiner som användas kan komma att uppstå.