Stopp för biltrafik på Götaälvbron mot Hisingen

Foto: Trafik Göteborg

Mellan den 7 och 10 december får biltrafiken över Götaälvbron, mot Hisingen, ta andra vägar.

Orsaken är att projekt Hisingsbron måste stänga bilkörfältet på Nils Ericsonsgatan, vid uppfarten till Götaälvbron, för att kunna utföra åtgärder inför kommande pålnings- och spontningsarbete.

Ökad trafikmängd
Avstängningen gäller från fredagen den 7 december klockan 21:00 till måndagen den 10 december klockan 05:00. Under arbetsperioden får fordonstrafiken från Nils Ericsonsgatan mot Hisingen köra antingen via Tingstadstunneln eller Älvsborgsbron. Detta kommer bland annat att innebära en ökad trafikmängd i Centralenområdet, så räkna med längre restid.

Värt att notera är att Bergslagsgatan samt Partihandelsgatan i riktning från Centralen mot Falutorget fortfarande är avstängd. Detta innebär att du som i helgen väljer att köra via Tingstadstunneln mot Hisingen leds om via Kruthusgatan. Tänk därför på att det finns ökad risk för köer.

Kollektivtrafiken till och från Hisingen över Götaälvbron påverkas inte, utan går precis som vanligt.

Containerpassage flyttas
Från den 29 november påverkas gående och cyklister då den befintliga containerpassagen monteras ned och flyttas inom arbetsområdet. Gående och cyklister tar sig fram på samma färdväg men utan containrar fram till den 5 december klockan 09:00. Då leds gång- och cykeltrafiken om enligt kartan nedan.

karta hisingsbron_stoppfortrafik_1811.PNG

Värt att notera är att gående och cyklister kan ansluta till omledningsvägen antingen via Nils Ericsonsgatan eller via Kanaltorgsgatan/Bergslagsgatan (vid den stängda påfarten för bilar upp mot Götaälvbron). 

Onsdagen den 12 december öppnas återigen containerpassagen för gång- och cykeltrafik.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.