Lördagen den 30 september arrangeras flera demonstrationer i Göteborgs centrum. Räkna med trafikpåverkan under dagen.

Ett antal demonstrationer kommer att hållas i centrala Göteborg lördagen den 30 september. I skrivande stund (fredag 29 september klockan 11.15) gäller följande för den demonstration som Nordiska motståndsrörelsen kommer att hålla:

Samling sker på Skånegatan i höjd med Scandinavium klockan 12.00. Demonstrationståget går sedan med start klockan 13.00 via Sten Sturegatan och Nya Allén till västra sidan av Gamla Ullevi, där mötet inleds klockan 14.00 och avslutas senast klockan 15.00.

Planerade motdemonstrationer
Även ett antal tillståndsgivna motdemonstrationer kommer att hållas lördagen den 30 september. Bland annat kommer Kommunistiska partiet att demonstrera på Heden klockan 12.00-14.00 och SSU att demonstrera på Olof Palmes Plats klockan 12.00-16.00.

Mycket folk väntas därför vara i rörelse under lördagen och framkomligheten kommer att vara begränsad. Enligt polisen kommer lördagens demonstrationer att ha stor påverkan på centrala Göteborg och bland annat leda till störningar i buss- och spårvagnstrafiken.  

Avstängt område
Med anledning av lördagens demonstrationer stänger polisen av ett större område av för all trafik. Framförallt berörs sträckan från Korsvägen längs Skånegatan till Ullevigatan och delar av Slussgatan, Nya allén, Parkgatan, Engelbrektsgatan, Berzeliigatan och Tegnérsgatan. Polisen uppger att trafikavspärrningarna gäller från lördag morgon och att de tas bort så snart det bedöms vara möjligt.

Klicka på bilden nedan för en större version av polisens karta över lördagens händelser:

För aktuell information om kollektivtrafiken under lördagen, besök Västtrafiks webbsajt.