Nu stängs påfarten från Sankt Sigfridsgatan igen

Kallebäcksmotet · Ännu en helg – den 20-23 september – stängs påfarten från Sankt Sigfridsgatan till E6 söderut vid Kallebäcksmotet. Som bilist får du räkna med att resan tar längre tid än vanligt.

Helgarbeten har utförts på den så kallade Sankt Sigfridsbron, som går över E6 och är en del av Sankt Sigfridsgatan i Kallebäcksmotet. Helgen den 20-23 september fortsätter arbetena – från fredagen klockan 18.00 till måndagen klockan 05.30.  

Trafiken leds om via Lackarebäcksmotet

Detta innebär att påfarten från Sankt Sigfridsbron till E6 söderut vid Kallebäcksmotet stängs och trafiken leds om via Mölndalsvägen och Lackarebäcksmotet. På bron hålls två körfält öppna i varje riktning. Följ skyltning på plats.

Länk till karta hittar du under rubriken "Mer information".

Räkna med köer och längre restider

Analyser från föregående helger visar att det framförallt bildas köer längs Sankt Sigfridsgatan och på avfarten från E6 norrut till Kallebäcksmotet. Det finns dock även en viss risk för köer på avfarten från väg 40 till Sankt Sigfridsgatan och på omledningsvägarna – Mölndalsvägen och Lackarebäcksmotet – då det blir ökad trafik där.

Ett tips är att hålla koll på det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen. Som resenär i busstrafiken håller du dig uppdaterad om eventuella förseningar i appen Västtrafik To Go.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte.

Arbetena på Sankt Sigfridsbron – med likadan trafikpåverkan – sker även helgen den 4-7 oktober.