Trafiken dubbelriktas över Älvsborgsbron

Älvsborgsbron · Under helgen den 11-14 oktober utförs arbeten på Älvsborgsbron som gör att trafiken dubbelriktas över bron. Även gång- och cykel påverkas. Räkna med längre restid.

Sedan slutet av september pågår ett arbete med att reparera den fogskada som upptäcktes på Älvsborgsbron vid en rutinbesiktning förra sommaren. Arbetet utförs främst vardagar kvälls- och nattetid men under helgen den 11-14 oktober påverkas trafiken dygnet runt.

Så påverkas trafiken

Från fredag den 11 oktober klockan 19.00 till måndagen den 14 oktober klockan 05.00, stängs de tre körfälten i riktning mot Hisingen. Trafiken dubbelriktas då på brons västra sida närmast havet, med ett körfält i varje riktning.

Även påfarten från E45 Oscarsleden mot Älvsborgsbron i Rödastensmotet stängs. Detta innebär att trafik på E45 från centrum mot Hisingen får vända i Gnistängsmotet för vidare resa över Älvsborgsbron. Räkna därför med omledning och längre restid. Följ orange skyltning på plats.

Gång- och cykel påverkas

Under arbetshelgen får gående och cyklister samsas på den västra gång- och cykelbanan. Tänk på att visa varandra hänsyn och ta det försiktigt.

Preliminärt kan ytterligare helgarbeten komma att utföras på Älvsborgsbron. Vi återkommer med mer information.