Stor trafikpåverkan när väg 40 stängs genom Borås

Borås · Den 25-31 oktober stängs väg 40 för trafik i båda riktningar genom Borås. Trafiken leds om via väg 27 och väg 41. Undvik rusningstid och räkna med längre restider oavsett om du kör bil eller åker buss

En ny vägport byggs vid Brodalsmotet längs riksväg 40 i Borås. I slutet av oktober ska vägporten flyttas till sin permanenta plats. Medan det sker stängs väg 40 för trafik i båda riktningar mellan Tullamotet och Brodalsmotet.

Avstängningen gäller från fredag den 25 oktober klockan 21.00 till torsdag morgon den 31 oktober. Under tiden leds trafiken om via väg 27 och väg 41 mellan Viaredsmotet och Annelundsmotet – följ orange skyltning.

Redan från morgonen den 25 oktober blir det begränsad framkomlighet och lägre hastighet vid Brodalsmotet på grund av förberedelser.

Länk till karta finns under rubriken "Mer information"

Köer och längre restider

Avstängningen kommer att leda till köer och längre restider, både för trafiken på omledningsvägarna och på lokala vägar i Borås.

– Undvik rusningstider på morgonen och eftermiddagen om du vill slippa de värsta köerna. Men räkna med att resan kommer att ta längre tid än vanligt, oavsett när du åker, säger Robin Holmér, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Om du måste ta bilen så se alltså till att vara ute i god tid. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen. Där kan du uppdatera dig om trafikläget i realtid och se var köerna är.

Kollektivtrafiken påverkas

Även bussresenärer behöver räkna med förseningar och längre restider än vanligt. Om möjligt, välj tåget istället för buss under dessa dagar eller jobba hemifrån om du kan. I Västtrafiks app To Go kan du hålla koll på förändringar längs din resväg.

Vissa anslutningar hålls öppna

Under avstängningen kommer vissa anslutningar vid Tullamotet och Brodalsmotet fortfarande att vara öppna:

– Påfart västerut och avfart österut vid Tullamotet

– Avfart västerut och påfart österut vid Brodalsmotet.