Nu stängs olycksdrabbad korsning på Lundbyleden

Eriksbergsmotet · På kvällen den 11 oktober försvinner den ljusreglerade korsningen mellan Lundbyleden och Inlandsgatan permanent. Trafiken hänvisas fortsatt via Eriksbergsmotet.

Ombyggnationen av Eriksbergsmotet på Hisingen, med syftet att öka säkerheten och framkomligheten på Lundbyleden, börjar alltmer bli klar. I stora drag handlar det om att en ny rondell och anslutning till Inlandsgatan har byggts – på så sätt kan man ta bort den olycksdrabbade korsningen mellan Lundbyleden och Inlandsgatan.

Framkomligheten förbättras

Måndagen den 7 oktober öppnade den nya Inlandsgatan för trafik och på fredagskvällen den 11 oktober klockan 19.00 stängs den ljusreglerade korsningen Lundbyleden-Inlandsgatan permanent. Detta innebär att du som ska mellan Lundbyleden och Inlandsgatan fortsättningsvis får köra via Eriksbergsmotet, där på- och avfarterna har anpassats efter den nya trafiksituationen. Förändringarna gör att framkomligheten förbättras i området.

Länk till karta hittar du under rubriken "Mer information".

Del av Inlandsgatan fortsatt stängd

Tänk dock på att Göteborgs Stads arbeten i området inte är klara, vilket innebär att Inlandsgatan mellan Gropegårdsgatan och Herkulesgatan förblir stängd ett tag till. Du får därför välja andra vägar för att ta dig mellan Lundbyleden och Gropegårdsgatan.

Ny gång- och cykelbana öppnar senare i höst

När det gäller gång- och cykeltrafiken stängdes den tidigare gång- och cykelbanan längs Lundbyleden mellan Stålhandskegatan och Inlandsgatan permanent sommaren 2023. Sedan dess har gång- och cykeltrafiken letts om via gång- och cykelbron mellan Cronackersgatan och Inlandsgatan. Senare i höst öppnar en helt ny gång- och cykelbana mellan Herkulesgatan och Gropegårdsgatan.

Busstrafiken läggs om i december

Busstrafiken i området fortsätter att köra som tidigare och läggs om till den nya Inlandsgatan vid tidtabellsskiftet i mitten av december. Sök din resa i appen Västtrafik To Go för fler detaljer.

Trafikverkets information om arbetena i Eriksbergsmotet hittar du under rubriken "Mer information".