Gator på Lindholmen öppnar för trafik igen

Hisingen · Den 15 juli öppnar Plejadgatan och Gamla Ceresgatan för trafik mot Lindholmsallén igen. Det innebär att trafiken i den riktningen går ordinarie väg genom rondellen.

Den 15 juli öppnar Plejadgatan och Gamla Ceresgatan för trafik mot Lindholmsallén igen. Sedan januari har gatorna varit avstängda på grund av arbeten med den nya spårvägen på Lindholmen. Bil- och busstrafiken har under den här tiden behövt samsas i busskörfältet genom cirkulationsplatsen mellan Ceresgatan och Lindholmsallén.

Gång- och cykelbana öppnar

I samband med att gatorna nu öppnar kommer trafiken mot Lindholmsallén kunna köra ordinarie väg genom rondellen igen. Trafiken i motsatt riktning får fortsätta att köra i kollektivtrafikkörfältet, eftersom den norra sidan av rondellen och Karlavagnsgatan är avstängd fram till september.

För gående och cyklister öppnar gång- och cykelbanan söder om rondellen som också har varit avstängd.

Länk till karta finns under rubriken "Mer information".

Regnbågsgatan stängs mot Lindholmsallén

I samband med detta sker andra förändringar i området. Från den 15 juli stängs Regnbågsgatan för trafik mot Lindholmsallén. Fordonstrafiken (ej cykel) leds om via Andromedatan och Polstjärnegatan. Denna trafiklösning gäller tills vidare.