Nattavstängningar i flera tunnlar

Tunnlar · Natten den 11-12 april stängs Marieholmstunneln helt och trafiken hänvisas till andra älvförbindelser. Under samma vecka stängs tunnelrör i flera andra tunnlar.

Under vecka 15, den 8-12 april, utförs underhållsarbeten i Gnistängstunneln, Lundbytunneln, Götatunneln, Gullbergstunneln och Marieholmstunneln kvälls- och nattetid. Under tiden som arbetet pågår stängs tunnelrör och trafiken leds om. Följ skyltning på plats och respektera hastigheten.

Följande gäller:

Gnistängstunneln

Måndag-tisdag 8-9 april: södergående riktning stängs kl 20.00-05.30.

Trafiken i södergående riktning går mot Frölunda. Vid avstängning blir trafiken dubbelriktad i det motsatta tunnelröret.

Lundbytunneln

Tisdag-onsdag 9-10 april: östergående riktning stängs kl 20.00-05.30.

Trafiken i östergående riktning går mot centrum. Trafiken leds om via Yrvädersgatan och Hjalmar Brantingsgatan.

Götaleden – Götatunneln och Gullbergstunneln

Onsdag-torsdag 10-11 april: västergående riktning stängs kl 21.00-05.30.

Trafiken i västergående riktning går mot Järntorget. Vid avstängning stängs både Götatunneln och Gullbergstunneln och trafiken leds om på lokala gator mellan Järntorget och Falutorget. Följ orange vägvisning.

Marieholmstunneln

Torsdag-fredag 11-12 april: båda tunnelrören stängs kl 22.00-05.00.

Under tiden som arbete utförs stängs båda tunnelrören och trafiken leds om till andra älvförbindelser – dock inte till Tingstadstunneln. Detta beror på att en omledning dit inte är möjlig på grund av tunnelns renovering.

Räkna med längre restider. Var därför ute i god tid och håll dig uppdaterad om det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen.