Kom ihåg: Buss ersätter tågresor i påsk

Du som ska med tåget under påskhelgen den 6-10 april - glöm inte att flera tågresor ersätts med buss på grund av banarbete.

Påsken är en av de helger då vi reser som allra mest. Samtidig pågår flera banarbeten som påverkar tågtrafiken. Från skärtorsdag den 6 april till och med annandag påsk den 10 april, ersätts flera tågresor till och från Göteborg med buss – på hela eller delar av sträckan. Vissa avgångar får även ändrade körvägar eller hänvisas till ordinarie kollektivtrafik. Räkna därför med längre restider. Orsaken är arbeten med Olskroken planskildhet och utbyggnad till dubbelspår i Varbergstunneln.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Älvängen-Vänersborg och Göteborg-Karlstad

Från den 6 april klockan 00.00 till 10 april klockan 14.00 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Gamlestaden. Du som resenär hänvisas till ordinarie spårvagnstrafik mellan Drottningtorget och Gamlestaden där byte sker till tåg. På sträckan Göteborg-Trollhättan är tågtrafiken ersatt med buss på hela eller delar av sträckan. Mellan Göteborg och Oslo är tågtrafiken inställd. Som resenär hänvisas du till ordinarie busstrafik på sträckan. För mer information om din resa kontakta ditt tågbolag eller sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Göteborg-Alingsås/Göteborg-Herrljunga-Stockholm

Från torsdagen den 6 april klockan 00.00 till måndagen den 10 april klockan 14.00 är region-, regional- och fjärrtåg samt pendeltåg inställda på olika sätt mellan Göteborg och Alingsås och Göteborg-Herrljunga. Vissa avgångar får andra körvägar. Resenärer hänvisas till ersättningsbuss på hela eller delar av sträckan. Kontakta ditt tågbolag för att få veta mer om hur just din resa påverkas.

Göteborg-Ytterby-Strömstad

Från torsdagen den 6 april klockan 00.00 till onsdagen den 12 april ersätts tågtrafiken med buss på sträckan Göteborg-Ytterby. Tågen kör Strömstad-Uddevalla-Ytterby och omvänt. För mer information om din resa kontakta ditt tågbolag eller sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Från den 13 april startar ett banarbete på Bohusbanan som pågår under ett års tid.

Göteborg-Halmstad-Malmö

Från torsdag den 6 april klockan 23.45 till måndagen den 10 april klockan 24.00 ersätts Öresundståg mot Malmö med pendeltåg till Kungsbacka Hede. Mellan Kungsbacka Hede och Helsingborg ersätts samtliga tåg av buss på hela eller delar av sträckan detta på grund av ombyggnation i Varbergstunneln. Kontakta ditt tågbolag för att få veta mer om hur din resa påverkas.

Länk till karta över vilka tågsträckor som påverkas av arbetet med Olskroken planskildhetomledningen hittar du under rubriken "Mer information".