trafikkameror · Stadsmiljöförvaltningen i Göteborg genomför en översyn av stadens trafikkameror. Det påverkar tillfälligt de kameror på Trafiken.nu som visar platser på kommunens vägnät.

Översynen görs för att säkerställa att kamerahanteringen i Göteborgs stads verksamhet följer gällande regelverk, bland annat dataskyddsförordningen (GDPR). Under tiden översynen pågår har Göteborgs stad därför stängt av delningen av bilder från stadens trafikkameror.

Detta innebär att Trafiken.nu inte längre kan visa bilder från ungefär 50 av kamerorna i centrala Göteborg. Delningen av bilder från dessa kameror upphörde med mycket kort varsel. Webbplatsen och appen för Trafiken.nu håller på att anpassas så att endast de trafikkameror som visar bilder finns kvar. Under en övergångsperiod kan det finnas kamerasidor som saknar bildvisning, men dessa kommer att tas bort inom kort.

Trafikkamerorna är uppskattade och används mycket på Trafiken.nu. Ambitionen för Göteborgs stad är att kunna dela kamerabilderna igen senast under tredje kvartalet 2023. Så snart fler kamerabilder är tillgängliga kan visningen återupptas på Trafiken.nu.