Ta det lugnt i jultrafiken

Vintertrafik · Trafik Göteborg vill önska god jul med några tips på vägen för dig som ska ut i jultrafiken.

Julen är den högtid på året då vi reser som mest. Det kan också vara den stressigaste högtiden då man reser hit och dit för att umgås med familj och vänner. Men stress hör inte hemma i trafiken - här är några (lugnande)tips på vägen.

Planera din resa

Se till att vara ute i god tid. Med mycket trafik på vägarna ökar risken för olyckor. Att följa hastighetsgränser och att hålla avstånd i trafiken är ett lätt sätt att hjälpas åt för en säkrare trafik. Försök att i möjligast mån välja vägar med mitträcke.

Appen – bästa klappen!

Om du inte redan laddat ner Trafiken.nu-appen, så gör det nu inför julhelgen. Appen ger dig en snabb överblick  över rådande trafikläge när det gäller köer, eventuella vägarbeten och olyckor – i hela regionen.

Om du ska till flera olika ställen kan du prenumerera på olika områden, för att få notiser om trafikhändelser som kan påverka din resa. I Trafiken.nu-appen finns även trafikkameror så att du kan se hur det ser ut i trafiken – just nu – och dit du ska resa.

Bäst koll på rådande vinterväglag och vägväder får du genom väglagsinformationen i appen eller på Trafikverkets hemsida. Länk till Trafikverkets väglagskarta hittar du under rubriken ”Mer information.”

Koll på kollektivtrafiken

För dig som åker med kollektivtrafiken under julen kan det vara bra att känna till att Folkhälsomyndigheten rekommenderar dig att undvika trängsel när du reser. I appen Västtrafik To Go kan du även se hur stor trängseln är på olika avgångar.

Under jul och nyår när det är många röda dagar kör kollektivtrafiken lite annorlunda. Sök din resa redan nu för se vilka tider som gäller under helgdagarna.  

Håll dig uppdaterad om trafikläget i Göteborg

Vårt nyhetsbrev Veckans Trafik tar nu juluppehåll men är tillbaka den 7 januari. Veckans trafik består av nyheter om alla stora kommande trafikstörningar. För att bli prenumerant går du in på antingen Trafiken.nu eller trafikgoteborg.se och anmäler din mejladress. När du har fyllt i din mailadress får du ett rykande färskt nyhetsbrev varje fredag.

Vi på Trafik Göteborg önskar alla trafikanter god jul och gott nytt år