Ny funktion i To Go-appen

Kollektivtrafik · Nu finns en helt ny funktion i appen Västtrafik To Go, som visar gång som ett resealternativ vid kortare resor.

Hur fungerar då den nya funktionen? Jo, om du söker på kortare sträckor i Västtrafik To Go eller på Västtrafiks hemsida så får du upp gång som resealternativ högst upp i sökresultatet. I detta läge får du veta antalet steg, hur lång sträckan är och hur lång tid det tar att gå sträckan.

Avgång varje sekund
– Genom att snabbt kunna se när du är framme om du väljer att gå en kortare sträcka hoppas vi att fler väljer det istället för att vänta på nästa tur. Många kommer kanske att upptäcka att gång-alternativet ibland är det snabbaste, det har ju faktiskt avgång varje sekund, säger Västtrafiks vd Lars Backström i ett pressmeddelande.

Minska trängseln
Gå-funktionen är en av flera åtgärder från Västtrafik för att minska trängseln i kollektivtrafiken. Västtrafik har sedan i våras uppmuntrat de som kan att gå eller cykla och med den nya funktionen hoppas man att ännu fler ska välja att gå kortare sträckor. På så sätt skapas mer plats till de som verkligen behöver åka kollektivt.

Västtrafiks information om den nya gå-funktionen i appen To Go.