”Genväg” över Gullbergstunneln stängs

Foto: Trafik Göteborg

Centralen/Gullbergsstrand · Gång- och cykelbanan på Gullbergstunnelns tak stängs tillfälligt. Gående och cyklister mellan Centralen och Gullbergsstrand får ta andra vägar.

Stängningen gäller från och med måndagen den 9 mars och avser alltså den gång- och cykelbana som går uppe på Gullbergstunnelns tak mellan Centralenområdet och Gullbergsstrand.

Orsaken till stängningen är att det uppstått rörelser i marken vid den stödkonstruktion för Gullbergstunneln som gång- och cykelbanan går på.

Stängningen väntas gälla fram till maj, då det i nuläget är planerat att gång- och cykelbanan återigen ska öppna.

Under tiden får du som brukar gå eller cykla mellan Centralenområdet och Gullbergsstrand välja andra vägar:

- Det ena alternativet är att använda gång- och cykelbanan österut, via Bergslagsgatan förbi Regionens hus och mot Stationsmotet.

- Det andra alternativet är att använda gång- och cykelbanorna västerut, mot Nordstan och vidare via Södra Sjöfarten mot Lilla Bommen.

Karta över den kommande avstängningen. Notera att de alternativa vägarna endast är överskådligt markerade:  
gc_gullberg_centralen_LITEN.png

Byggnationen av Gullbergstunneln ingår i Trafikverkets projekt "E45 Lilla Bommen Marieholm". Mer information om detta hittar du genom att klicka här.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.