Så ska trängsel vid färjelägen hanteras

Coronapandemin · Lagom till midsommar inför Västtrafik flera åtgärder för att hantera trängsel på populära färjelägen i sommar. Allt för att stoppa spridningen av coronaviruset.

Den senaste tidens fina väder har lockat många göteborgare till skärgården – detta har bidragit till ökad trängsel på Västtrafiks fordon. För att resenärer på ett enklare sätt ska kunna undvika trängsel inför Västtrafik flera åtgärder vid färjelägen i Göteborg och i Bohuslän. Samtidigt kvarstår budskapet att undvika onödiga resor.

– Vi gör allt vi kan för att försöka hantera trängsel i kollektivtrafiken, men vi är beroende av att våra resenärer också tar eget ansvar för att hålla avstånd till varandra, säger Jarl Samuelsson, affärsenhetschef på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Markeringar och kösystem
De extra resurserna sätts in vid de mest utsatta färjelägena i Göteborg och i Bohuslän (se lista nedan) och gäller från midsommar och hela sommaren.

Åtgärderna består bland annat av avståndsmarkeringar i marken, särskilda kösystem, värdar på plats och tydlig skyltning och information på hållplatser, inuti fordon och i appen Västtrafik To Go.

Här är de utpekade färjelägena där trängsel kan uppstå:

- Saltholmen.
- Brännö Rödsten
- Styrsö Bratten
- Vrångö
- Koön
- Marstrands färjeläge
- Tuvesvik
- Gullholmen
- Käringön
- Koster
- Strömstad Norra hamnen