Översvämning på E6 · Efter att E6 förbi Kållered tidigare varit helt avstängd är vid 15-tiden på onsdagen två körfält öppna i södergående riktning och ett körfält öppet i norrgående riktning.

Kraftigt regn under tisdagskvällen ledde till att E6 mellan Kålleredsmotet och Torrekullamotet stängdes av i bägge riktningar vid 02-tiden natten till onsdagen.
 
Trafiken fick därefter ledas om via väg 513 (Gamla Riksvägen) öster om E6 samt via väg 158 (Säröleden).
 
Körfält öppnas efterhand
Vid 10-tiden på onsdagsmorgonen kunde ett körfält på E6 i södergående riktning öppnas förbi den aktuella sträckan. Framkomligheten har dock varit begränsad, vilket inneburit mycket långsamtgående trafik i södergående riktning.

Vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen har läget förbättrats ytterligare. Följande gäller klockan 15.15 på onsdagen:

- Två körfält är öppna i södergående riktning

- Ett körfält är öppet i norrgående riktning

Oklar prognos
Någon exakt prognos för när samtliga körfält i respektive riktning kan öppnas på nytt finns ännu inte. De stora vattensamlingarna som finns på den aktuella sträckan av E6 måste först rinna undan innan arbetet med att pumpa bort vattnet kan inledas.

En bidragande faktor till den osäkra prognosen är att ytterligare regn väntas under onsdagseftermiddagen.

Tågen påverkas
Även tågtrafiken förbi den aktuella sträckan påverkas av översvämningen på E6. Under onsdagsmorgonen var det förseningar på sträckan plus att Västtrafik tvingades ställa in vissa avgångar. Följ läget för tågtrafiken på Västtrafiks hemsida.