Chans till promenad i Gullbergstunneln

Gullbergstunneln · Lördagen den 26 oktober klockan 11-14 har du möjlighet att besöka en av Göteborgs nya tunnlar - Gullbergstunneln.

Om du har befunnit dig i området kring Gullbergsvass under de senaste åren så har du säkert lagt märke till bygget av Gullbergstunneln. Tunneln går längs E45 mellan Stadstjänarebron och Falutorget, se karta nedan, och väntas bli helt färdig 2021.

Öppet hus
Redan i november öppnas dock det norra röret för trafik, och med anledning av det bjuds nu allmänheten in på visning av detta tunnelrör.

Visningen sker lördagen den 26 oktober klockan 11-14, och då har du bland annat möjlighet att titta och känna på material som tunneln är byggd av, provsitta i maskiner, se en film om hur tunneln vuxit fram samt höra mer om Göteborgs framtida stadsutveckling.

På plats finns också personer från både Trafikverket och Göteborgs Stad som du kan ställa frågor till.

Klicka för större karta:

Så tar du dig dit:
Entrén till Gullbergstunneln ligger nära Kämpegatan 16 i Gullbergsstrandsområdet. Enklaste sättet att ta sig dit är att åka kollektivt till Nils Ericsonsterminalen och därifrån gå cirka 400 meter via Bergslagsgatan alternativt över tunneltaket längs med Stadstjänarebron.

Måste du ta bilen finns ett begränsat antal parkeringsplatser längs Gullbergs kaj.

Här kan du läsa mer om Gullbergstunneln