Arbetet på Tjörnbron förlängs

Underhåll · Underhållsarbetet på Tjörnbron förlängs till senast februari 2020. Orsaken är framförallt dåliga väderförhållanden.

I våras startade underhållsarbetet på Tjörnbron, som består av att 14 så kallade snedkablar på bron ska bytas ut. Enligt den ursprungliga tidsplanen skulle arbetet vara klart den 31 december, men nu förlängs det till senast februari 2020. Detta beror framförallt på dåligt väder som vid upprepade tillfällen har omöjliggjort ett utförande.

Tidigare artikel: Tjörnbron-arbetet igång

Tidigare artikel: Arbetet på Tjörnbron återupptas

Helavstängt vissa nätter
Som vi tidigare har skrivit påverkas trafiken över bron på olika sätt beroende på tidpunkt.

- Ett körfält är avstängt dygnet runt.

- Ytterligare ett körfält är avstängt under vissa nätter mellan klockan 21:00 och 04:30. Detta innebär att endast ett körfält är öppet och trafiken regleras med hjälp av flaggvakt.

- Viktigast av allt är dock att under enstaka vardagsnätter, klockan 23:00-04:30, är Tjörnbron helt stängd. Då hänvisas fordonstrafiken till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160, något som innebär en lång omväg för trafiken och därmed längre restid.

Det är oklart när dessa helavstängningar sker då arbetet är väderberoende. Ladda därför gärna ned Trafiken.nu-appen som ger dig den senaste trafikinformationen.