Trafiken på Tjörnbron kommer att ha svårare att ta sig fram. Vissa nätter stängs bron helt.

Mellan den 25 mars och 16 juni utförs reparationsarbeten på Tjörnbron (väg 160) mellan Tjörn och fastlandet. Detta innebär att trafiken som passerar över Tjörnbron kommer att påverkas på olika sätt beroende på tidpunkt.

Helt avstängt vissa nätter
- För det första gäller att ett körfält är avstängt dygnet runt under hela arbetsperioden. I resterande två körfält kan hastigheten komma att sänkas till 50 kilometer i timmen.

- För det andra gäller att ytterligare ett körfält är avstängt under vissa nätter mellan klockan 21:00 och 04:30. Endast ett körfält är då alltså öppet, där trafiken släpps fram växelvis med hjälp av flaggvakt.

- Viktigast av allt är dock att under enstaka vardagsnätter, klockan 23:00-04:30, så stängs Tjörnbron helt. Vid dessa tillfällen hänvisas fordonstrafiken till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160, något som innebär en lång omväg för trafiken och därmed längre restid.

Info i appen
Eftersom arbetet som ska utföras vid dessa nattliga helavstängningar är väderberoende är det ännu inte klart när detta sker. Inför varje helavstängning läggs information ut i våra kanaler samma dag. Ladda gärna ned Trafiken.nu-appen som ger dig push-notiser inför varje avstängning. På så sätt riskerar du inte att missa informationen.

Gång- och cykeltrafik påverkas inte av arbetena utan kommer alltid att kunna passera över bron.

I samband med de nattliga helavstängningarna kommer räddningstjänsten att vid behov kunna ta sig fram över bron.

Mer arbete i höst
Ytterligare reparationsarbeten ska göras på Tjörnbron mellan den 1 september och den 31 december. Då kommer samma trafiklösning att råda.