Studentfirande påverkar trafiken

Studentutspring · Studenten firas med familj och vänner och att åka lastbilsflak runt staden. Fram till den 13 juni kan trafiken i centrum komma att påverkas.

Under de närmaste veckorna firas studenten över hela staden. I Göteborg får man tidvis räkna med begränsad framkomlighet i centrum när nyutsprungna studenter, mellan 27 maj och 13 juni, stolt visar upp sig längs våra gator.

En del av själva firandet är att åka studentflak runt staden. Att åka flak eller släp är normalt sett inte tillåtet. Men om kraven är uppfyllda är det ändå tillåtet vid korta tillfälliga transporter.

I centrala Göteborg är studentflak tillåtna på följande sträcka, se även karta nedan:

Heden-Nya Allén-Vasagatan-Aschebergsgatan-Engelbrektsgatan-Sten Sturegatan-Nya Allén-Parkgatan-Heden

Övrig påverkan
Fram till den 13 juni har vi studentfirande på platser som även påverkar övriga trafikanter.

  • Götaplatsen kommer under perioden 27 maj till 7 juni tillfälligt att stängas för fordonstrafik. Det betyder att det under vissa tidpunkter under angivet datum inte är möjligt för fordonstrafik att använda Götaplatsen.

  • Flera skolor har studentutspring vid Göteborgsoperan. För firande vänner och familj kan det vara bra att känna till att framkomligheten samt parkeringsmöjligheter i området är begränsad.

    Till studentutspringet åker du enklast med kollektivtrafiken för att gå av vid hållplatserna Lilla bommen, Nordstan eller Operan.

    Parkeringsmöjligheter finns närmast i Nordstan. Tänk på att det pågår flera arbeten på Nils Ericsonsgatan som även påverkar biltrafiken ut från Nordstans P-hus. Mer information om tillgängliga parkeringsplatser i centrum hittar du hos Parkering Göteborg. 

    Klicka här för att komma till Parkering Göteborg.

  • Vid Katrinelundsgymnasiets utspring den 3 juni kommer framkomligheten vid Levgrensvägen att vara begränsad, delar av gatan stängs av mellan klockan 12:00 och 15:00. Även in- och utfart till Ullevigaraget kan tillfälligt påverkas. Parkerar gör du denna dag därför lättast vid parkeringsanläggningarna i Gårda.

Vilka regler som gäller vid studentflak och karnevalståg kan du läsa mer om på Transportstyrelsens hemsida.