ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Bussar ersätter tåg

Foto: Trafik Göteborg

tåg · Under Kristi Himmelfärdshelgen ersätts tåg med buss på sträckan Göteborg-Lerum/Alingsås. Även Göteborg-Ale-tågen påverkas denna helg.

Du som ska resa med tåg till och från Göteborg under Kristi Himmelfärdshelgen får istället ta bussen en kort sträcka.

Följande gäller:

- Från onsdagen den 29 maj klockan 22:00 till måndagen den 3 juni klockan 05:00 är Västtågen på Göteborg-Alingsås-linjen inställda på sträckan Göteborg-Lerum och omvänt. Inställda tåg ersätts med buss. Bussar från Göteborg avgår från Åkareplatsen.

- Från onsdagen den 29 maj klockan 22:00 till måndagen den 3 juni klockan 05:00 är Göteborg-Stockholms-tågen inställda på sträckan Göteborg-Alingsås och omvänt. Vissa tåg ersätts med buss, andra tåg går annan väg. Räkna med längre restid.

- Från lördagen den 1 juni klockan 00:00 till söndagen den 2 juni klockan 24:00 är Västtågen på Göteborg-Ale-linjen inställda på sträckan Göteborg-Gamlestaden och omvänt. För att ta dig mellan Göteborg och Gamlestaden hänvisas du till ordinarie spårvagnstrafik.

Orsaken till de inställda tågen är banarbeten i samband med projektet Olskroken planskildhet.

För mer information om Västtågen hänvisas du till Västtrafik.

För mer informaton om region- och fjärrtågen hänvisas du till respektive tågbolag.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.