ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Viktig väg till Gårda stängs

Foto: Trafik Göteborg

Den är inte lång – men den betyder mycket. Från den 14 januari stängs in- och utfarten till Gårda via Fabriksgatan i fem veckor.

Orsaken till avstängningen är att tre nya, större kontorshus ska byggas i den del av Gårda som är belägen närmast Ullevimotet. I och med att byggnationen av husen nu inleds, börjar också trafiken i området att påverkas.

Närmare bestämt handlar det inledningsvis om att Fabriksgatan mellan Ullevigatan och Drakegatan stängs av för ledningsarbeten från och med morgonen den 14 januari och i fem veckor framåt, det vill säga mitten av februari. Arbetet i området fortsätter sedan under en längre tid framåt; mer information om hur trafiken påverkas kommer efterhand.  

Se karta nedan:

fabriksgatan_karta_liten_fix.jpg

(Karta: Göteborgs Stad Trafikkontoret)

I och med att denna sträcka av Fabriksgatan stängs kommer inte bilar att kunna köra vare sig in i eller ut ur Gårda via denna väg, utan får istället välja alternativa vägar – i första hand Gårdabron eller Gårdamotet.

Gående och cyklister kommer att kunna ta sig förbi arbetsområdet, men leds om på alternativa, skyltade vägar.

Tilläggas kan att Räddningstjänsten i Gårda kommer att kunna köra in i och ut ur området precis som vanligt.

Mer information om byggnationen av de tre kontorshusen hittar du på Göteborgs Stads hemsida.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.