ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Slut på trafikstopp vid Linnéplatsen

Foto: Trafik Göteborg (arkivbild)

Från och med månadsskiftet januari/februari påverkas inte längre trafiken av sprängningarna för Västlänkens servicetunnel vid Linnéplatsen.

Den så kallade tunneldrivningen som sker i samband med den pågående byggnationen av Västlänkens servicetunnel mellan Linnéplatsen och själva tågtunneln fortskrider enligt planerna. Tunneldrivningen har nu kommit så pass långt – mer än fem meter – in i Medicinareberget att sprängningarna inte längre påverkar trafiken.

Konkret innebär detta att trafiken på Dag Hammarskjöldsleden och anslutande vägnät från och med sista veckan i januari inte längre behöver stängas av, något som i nuläget sker två gånger om dagen.

Mer information om Västlänken hittar du genom att klicka här.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.