Skidtävlingar och filmfestival

Håll koll på kommande veckas trafikpåverkande evenemang!

World Cup-tävlingar i längdskidåkning i Ulricehamn och Göteborgs Film Filmfestival är några av de evenemang som den närmaste veckan kan komma att påverka trafiken i Göteborg med omnejd. Här är hela listan i datumordning:

25 januari-4 februari: Göteborg Film Festival / Göteborg
Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival och årets upplaga är den 42:a i ordningen. Med filmvisningar, seminarier och olika events över hela staden är det mycket folk i omlopp under hela festivalveckan, som invigs officiellt fredagen den 25 januari. Var uppmärksam när du förflyttar dig i centrum under festivalveckan, speciellt kring Järntorget. Som festivalbesökare tar du dig lättast genom att åka kollektivt, gå eller cykla.

Lördag den 26 januari: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC kämpar vidare mot toppen i SHL. Lördagen den 26 januari möter de Djurgården IF med matchstart i Scandinavium klockan 15:15.

Lör-sön 26-27 januari: FIS Cross-Country World Cup / Ulricehamn
Helgen 26-27 januari arrangeras världscuptävlingar i längdskidåkning i Ulricehamn. Mycket publik väntas till de olika tävlingarna, så räkna med ökat tryck i trafiken på väg 40 och på vägarna runt tävlingsområdet.

Lör-sön 26-27 januari: Leon Lurje Trophy / Frölundaborg
I Leon Lurje Trophy tävlas det i synkroniserad konståkning. Sverige och övriga Europa gör upp med USA om titeln. Lördagen den 26 januari startar tävlingarna klockan 15:30 och på söndagen går starten klockan 13:00. Om du ska besöka evenemanget, åk gärna kollektivt, gå eller cykla.

Fre-lör 1-2 februari: Melodifestivalen / Scandinavium
Årets upplaga av Melodifestivalen inleds som vanligt i Göteborg och Scandinavium. Ett första genrep hålls fredagen den 1 februari klockan 19:00 och ett matinégenrep hålls lördagen den 2 februari klockan 13:45. Den SVT-sända deltävlingen startar sedan på lördagen den 2 februari klockan 19:30.

Söndag den 3 februari: Joe Labero / Scandinavium
Den 3 februari intar Joe Labero Scandinavium med sin nya show Labero InFlame. Insläpp på arenan från klockan 18:00.

2-10 februari: Båtmässan / Svenska Mässan
Nu är det åter dags för Båtmässan. Mellan den 2 och 10 februari samlas över 425 båtar och över 300 utställare i Svenska Mässan.

Tänk på att flera större evenemang sker samtidigt vid Scandinavium och Svenska Mässan, så var extra vaksam och åk gärna kollektivt, gå eller cykla.