ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Skidtävlingar och filmfestival

Foto: Worldcup Ulricehamn / Emma Ekstrand

Håll koll på kommande veckas trafikpåverkande evenemang!

World Cup-tävlingar i längdskidåkning i Ulricehamn och Göteborgs Film Filmfestival är några av de evenemang som den närmaste veckan kan komma att påverka trafiken i Göteborg med omnejd. Här är hela listan i datumordning:

25 januari-4 februari: Göteborg Film Festival / Göteborg
Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival och årets upplaga är den 42:a i ordningen. Med filmvisningar, seminarier och olika events över hela staden är det mycket folk i omlopp under hela festivalveckan, som invigs officiellt fredagen den 25 januari. Var uppmärksam när du förflyttar dig i centrum under festivalveckan, speciellt kring Järntorget. Som festivalbesökare tar du dig lättast genom att åka kollektivt, gå eller cykla.

Lördag den 26 januari: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC kämpar vidare mot toppen i SHL. Lördagen den 26 januari möter de Djurgården IF med matchstart i Scandinavium klockan 15:15.

Lör-sön 26-27 januari: FIS Cross-Country World Cup / Ulricehamn
Helgen 26-27 januari arrangeras världscuptävlingar i längdskidåkning i Ulricehamn. Mycket publik väntas till de olika tävlingarna, så räkna med ökat tryck i trafiken på väg 40 och på vägarna runt tävlingsområdet.

Lör-sön 26-27 januari: Leon Lurje Trophy / Frölundaborg
I Leon Lurje Trophy tävlas det i synkroniserad konståkning. Sverige och övriga Europa gör upp med USA om titeln. Lördagen den 26 januari startar tävlingarna klockan 15:30 och på söndagen går starten klockan 13:00. Om du ska besöka evenemanget, åk gärna kollektivt, gå eller cykla.

Fre-lör 1-2 februari: Melodifestivalen / Scandinavium
Årets upplaga av Melodifestivalen inleds som vanligt i Göteborg och Scandinavium. Ett första genrep hålls fredagen den 1 februari klockan 19:00 och ett matinégenrep hålls lördagen den 2 februari klockan 13:45. Den SVT-sända deltävlingen startar sedan på lördagen den 2 februari klockan 19:30.

Söndag den 3 februari: Joe Labero / Scandinavium
Den 3 februari intar Joe Labero Scandinavium med sin nya show Labero InFlame. Insläpp på arenan från klockan 18:00.

2-10 februari: Båtmässan / Svenska Mässan
Nu är det åter dags för Båtmässan. Mellan den 2 och 10 februari samlas över 425 båtar och över 300 utställare i Svenska Mässan.

Tänk på att flera större evenemang sker samtidigt vid Scandinavium och Svenska Mässan, så var extra vaksam och åk gärna kollektivt, gå eller cykla.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.