Filmfestival, konståkning och glittrig Rondoshow. Håll koll på kommande veckas trafikpåverkande evenemang.

Göteborg Film Festival, synkroniserad konståkning i världsklass och Ola Salo på Rondo är några av de evenemang som den närmaste veckan kan komma att påverka Göteborgstrafiken. Här är hela listan i datumordning:

Lördag den 19 januari: P3 Guld / Partille Arena
P3 Guld är en direktsänd gala inför publik i Partille Arena som sänds i Sveriges Radio P3 och Sveriges Television SVT1. Till musikgalan avgår gratisbussar från Nils Ericsonterminalen från klockan 17:30. Redan klockan 18:00 drar musikfesten igång och själva galan startar klockan 21:00. Med anledning av festligheterna kan det förekomma mer trafik på E20 och i området kring arenan, så var extra vaksam och ta det lugnt.

Lördag den 19 januari: Winterrun / Lindholmen
Löpartävlingen Winterrun flyttar över älven med start i en av Lindholmens hangarer. Genom att välja mellan distanserna 5 kilometer och 10 kilometer tar sig löparna runt längs med Lindholmskajens små pirer över Slottsberget och runt Sannegården. Loppet ska inte påverka trafiken men var uppmärksam du som kör bil eller cyklar i området.

Torsdag den 24 januari: Ola Salo / Rondo
Ola Salo är under våren aktuell med sin egen show It takes a fool to remain sane som spelas på Rondo 24 januari till 27 april. 

25 januari-4 februari: Göteborg Film Festival / Göteborg
Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival och årets upplaga är den 42:a i ordningen. Med filmvisningar, seminarier och olika events över hela staden är det mycket folk i omlopp under hela festivalveckan. Var därför uppmärksam när du förflyttar dig i centrum, speciellt kring Järntorget. Som festivalbesökare tar du dig lättast genom att åka kollektivt, gå eller cykla.

Lördag den 26 januari: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC kämpar vidare mot toppen i SHL. Lördagen den 26 januari möter de Djurgården IF med matchstart i Scandinavium klockan 15:15.

Lördag-söndag 26-27 januari: Leon Lurje Trophy / Frölundaborg
I Leon Lurje Trophy tävlas det i synkroniserad konståkning. Sverige och övriga Europa gör upp med USA om titeln. Lördagen den 26 januari startar tävlingarna klockan 15:30 och på söndagen går starten klockan 13:00. Om du ska besöka evenemanget, åk gärna kollektivt, gå eller cykla.

Lördag-söndag 26-27 januari: FIS Cross-Country World Cup / Ulricehamn
Helgen 26-27 januari arrangeras återigen världscuptävlingar i längdskidåkning i Ulricehamn. Mycket publik väntas till de olika tävlingarna, så räkna med ökat tryck på väg 40 och på vägarna runt tävlingsområdet.