Eftermiddagsköerna ut från Gullbergsstrand har varit långa den senaste tiden. Arbete pågår med att lösa problemet.

Irritationen har varit stor hos de bilister som suttit fast i bilköer ut från Gullbergsstrandsområdet under eftermiddagarna den gångna veckan. Sedan Götatunneln i december öppnades upp för trafik i bägge riktningar har trafiken på E45 ökat, vilket i sin tur gjort det besvärligt att komma ut från Gullbergsstrand via Kämpegatan och det nya Stationsmotet.

Enligt Trafikverket arbetar man nu intensivt med att trimma systemet och åtgärda de problem som uppstått. Redan i tisdags eftermiddag, det vill säga den 8 januari, justerades trafiksignalerna vid Stationsmotet så att fordonen ut från Kämpegatan mot E45 får grönt ljus under en längre tid än tidigare.

Fler lösningar på gång
– Förhoppningsvis kommer detta att ge effekt direkt på trafiken ut från området, säger Fanny Anderlund, trafikingenjör vid Trafikverket, och fortsätter:

– Vi är mitt uppe i arbetet med att titta även på andra lösningar i området, och kommer att genomföra fler åtgärder så snart som möjligt. Exakt hur dessa blir får vi återkomma till, men det kommer definitivt att ske åtgärder inom de närmaste veckorna – förhoppningsvis tidigare än så.

Inga bussfiler på gång
Även busstrafiken i området har haft problem den senaste veckan, men enligt Trafikverket kommer sannolikt även detta att förbättras i takt med att fler åtgärder utförs i området.

– Ja, när övriga lösningar genomförs kommer även kötiderna för bussarna i området att minska, säger Fanny Anderlund och tillägger att det inte finns några planer på separata bussfiler på Gullbergs Strandgata.

stationsmotet_liten.JPG