ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Plankorsningar ska bli säkrare

Foto: Trafik Göteborg

Säkerheten ska förbättras vid plankorsningar på järnvägen. Syftet är att minska antalet skadade och omkomna trafikanter.

Nu har Trafikverket fått i regeringsuppdrag att göra en kraftsamling för att öka säkerheten i plankorsningar.

– Det har på senare tid inträffat flera allvarliga olyckor vid järnvägskorsningar i Sverige. Det är angeläget att snabbt kunna vidta åtgärder för att inte fler ska skadas eller omkomma på grund av säkerhetsbrister, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i ett pressmeddelande.

Den 31 maj i år ska Trafikverket presentera en åtgärdsplan och de kommande åren meddela regeringen vilka åtgärder som har utförts och de bedömda effekterna.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.