ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Ny E6-påfart från Gullbergsvass byggs

Foto: Trafik Göteborg

Inom kort inleds bygget av en ny påfart från Gullbergsvass ut mot E6. Trafiken på lederna i området påverkas.

Som vi tidigare har skrivit är Partihandelsgatan stängd för genomfartstrafik på grund av att Västlänken bygger en rondell i korsningen Partihandelsgatan-Gullbergsvassgatan. Natten till den 27 februari påbörjas bygget av en ny påfart som ska gå från den nya rondellen mot E6 söderut.

Under byggnationen kommer körfält att stängas av i anslutning till arbetsområdet, men trafiken kommer alltid att komma fram. Se karta nedan.

Den nya påfarten samt de öppna körfälten är markerat i grönt. De avstängda körfälten är markerade i rött. Observera att endast ett av två körfält på respektive sträcka är avstängt. 

karta_pafartE6_liten_fix.png

Den nya rondellen beräknas öppna för trafik i april. Rondellen kommer i sin tur att ansluta till en nybyggd del av Gullbergsvassgatan som också tas i bruk under våren. Den nya påfarten från rondellen mot E6 söderut beräknas öppna under sommaren.

Läs artikel om hur rondellbygget påverkar trafiken

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.