En manifestation för FN arrangeras idag onsdag. Med start klockan 17.00 går en procession över Korsvägen, Avenyn och tillbaka.

För fjärde året i rad arrangerar den ideella föreningen River of Light en lyktmanifestation för att uppmärksamma FN:s Världsdag för social rättvisa. En procession bestående av cirka 300 deltagare startar klockan 17:00 från Världskulturmuseet för att därefter ta sig mot Götaplatsen via Södra Vägen och Johannebergsgatan.

Efter att ha tänt lyktor vid Götaplatsen rör sig ljusprocessionen nedför Kungsportsavenyn för att vända tillbaka vid Stora Teatern och därefter återvända via Södra Vägen till Korsvägen och slutmålet Världskulturmuseet.

Processionen har endast tillstånd att gå på trottoarer och gångbanor, varför den bara väntas påverka trafiken vid övergångsställen. Eftersom processionen uppgår till cirka 300 personer och det redan i dagsläget är en aning besvärligt vid exempelvis Korsvägen kan det dock vara värt att lägga manifestationens tider och gångväg på minnet.