Efterlängtade vårtecken, finaler och artister

Håll koll på kommande veckas trafikpåverkande evenemang!

Båtmässan på Svenska Mässan, konserter och Champions Hockey League är några av de evenemang som den närmaste veckan kan komma att påverka trafiken i Göteborg med omnejd. Här är hela listan i datumordning:

25 januari-4 februari: Göteborg Film Festival / Göteborg
Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival och årets upplaga är den 42:a i ordningen. Med filmvisningar, seminarier och olika events över hela staden är det mycket folk i omlopp under hela festivalveckan, som invigs officiellt fredagen den 25 januari.

Var uppmärksam när du förflyttar dig i centrum under festivalveckan, speciellt kring Järntorget. Som festivalbesökare tar du dig lättast genom att åka kollektivt, gå eller cykla.

Fre-lör 1-2 februari: Melodifestivalen / Scandinavium
Årets upplaga av Melodifestivalen inleds som vanligt i Göteborg och Scandinavium. Ett första genrep hålls fredagen den 1 februari klockan 19:00 och ett matinégenrep hålls lördagen den 2 februari klockan 13:45. Den SVT-sända deltävlingen startar sedan på lördagen den 2 februari klockan 19:30.

Söndag den 3 februari: Joe Labero / Scandinavium
Den 3 februari intar Joe Labero Scandinavium med sin nya show Labero InFlame. Insläpp på arenan från klockan 18:00.

2-10 februari: Båtmässan / Svenska Mässan
Nu är det åter dags för Båtmässan. Mellan den 2 och 10 februari samlas över 425 båtar och över 300 utställare i Svenska Mässan.

Tisdag 5 februari: Champions Hockey League / Scandinavium
Frölunda HC har varit oövervinnerliga de sista matcherna i Champions Hockey League. Den efterlängtade finalen i CHL spelas på hemmaplan i Scandinavium tisdagen den 5 februari då Frölunda HC möter Red Bull München, med match start klockan 19:00.

Tänk på att flera större evenemang sker samtidigt vid Scandinavium och Svenska Mässan, så var extra vaksam och åk gärna kollektivt, gå eller cykla.

Lör-söndag 9-10 februari: Peter Jöback / Stora Teatern
Peter Jöback är aktuell med nytt material och gästar Stora Teatern med två konserter lördagen den 9 och söndagen den 10 med start klockan 19:00.

Lördag 9 februari: Robyn / Gothenburg Film Studios
Robyn kommer till stan och ger en efterlängtad klubbkonsert på Gothenburg Film Studios lördag den 9 februari klockan 19:00-23:00.