ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

E6 flyttas till rätt läge

Foto: Trafik Göteborg (arkivbild)

Arbetet med Marieholmstunneln pågår som planerat. Närmast väntar ytterligare en trafikomläggning vid Tingstadsmotet.

Den kommande trafikomläggningen består av att E6:an i södergående riktning, det vill säga från Kungälvshållet mot Göteborg, läggs tillbaka till sitt permanenta läge i höjd med Tingstadsmotet.

Omläggningen sker torsdagen-fredagen den 7-8 februari, med start på torsdagskvällen för att sedan fortsätta natten till fredagen.

Notera dock att arbetet med omläggningen är väderberoende och därför kan komma att flyttas till nästföljande dygn, det vill säga kvällen och natten den 8-9 februari. 

För dig som trafikant märks inte omläggningen mer än att du nu får en ”rakare” väg mot Göteborg istället för den extra "kurva" du i dagsläget kör fram till Tingstadstunneln.

Marieholmstunneln kommer att löpa under Göta älv mellan Marieholm och Tingstad och tas i bruk år 2020. Tunneln är en del av Marieholmsförbindelsen som också består av järnvägsbron Södra Marieholmsbron.

Läs mer om Marieholmstunneln och Marieholmsförbindelsen på projektets hemsida.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.