Evenemang · På lördag den 24 augusti intar Midnattsloppet Göteborg och Ullevi. Räkna med mycket folk i rörelse och tillfälliga trafikavstängningar under tiden som loppet pågår.

Start- och målgång för Midnattsloppet är Ullevi. Starten går klockan 21:30 och de sista löparna väntas vara i mål vid midnatt. Loppet består av två distanser, 10 kilometer och 5 kilometer, och längs bansträckningen påverkas alla trafikslag på olika sätt och i olika utsträcvkning. Följ skyltar och flaggvakter på plats.

Så påverkas trafiken under Midnattsloppet
Levgrensvägen och Valhallavägen stängs för all trafik mellan klockan 21:00 och 00:30. Bansträckningen går över Skånegatan och Sten Sturegatan som stängs för trafik mellan klockan 21:00 och 22:30.

Kollektivtrafiken
Midnattsloppet påverkar även kollektivtrafiken som kör över Scandinavium. Berörda linjer är 2,6 och 8, som får ändrad körväg mellan klockan 21:30 och 22:30.

Besök Västtrafik hemsida för att se hur din resa påverkas.

Gång- och cykeltrafiken
Delar av Midnattsloppet går över vissa gång- och cykelvägar, som stängs mellan cirka 21:30 och 23:15. Gående och cyklister hänvisas till närliggande gång- och cykelstråk.

Klicka på bilden för större karta över bansträckningen: Så tar du dig till loppet
Till Ullevi och Midnattsloppet tar du dig enkelt med kollektivtrafiken, närmaste hållplatsen är Ullevi Södra. Drottningtorget, Heden och Korsvägen ligger också på promenadvänligt avstånd till och från arenan.

Parkering
Under lördagen pågår flera stora evenemang samtidigt i staden och under Midnattsloppet stängs både Ullevigaraget och Valhalla IP för parkering. Mellan klockan 20:30 och 00:30 går det alltså inte att åka ut eller in i Ullevigaraget eller till/från parkeringarna vid Valhalla. Däremot kan din bil stå kvar under tiden det är stängt.

Parkerar gör du med fördel vid någon av parkeringsanläggningarna i Gårda.
För mer information om parkeringsmöjligheter besök Parkering Göteborg. Du kan även ladda ner Parkerings appen: Parkering Göteborg