ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Trafikändring i Bö

Foto: Trafik Göteborg

En kort sträcka av Bögatan har enkelriktats för motorfordon. Orsaken är Delsjövägens avstängning.

Efter Delsjövägens avstängning den 25 februari har trafiken ökat på vissa mindre vägar och gator i närområdet, däribland Bögatan. För att minska belastningen på Bögatan har nu en kortare sträcka av denna gata enkelriktats för alla motorfordon utom moped klass II. Enkelriktningen gäller från Danska Vägen och i riktning österut (se karta nedan).

Förbudet gäller inte cyklister, som kan köra på Bögatan som vanligt. 

Enkelriktningen påbörjades den 4 april och gäller preliminärt fram till augusti.

Orsaken till enkelriktningen är att ett stort antal barn går längs denna sträcka till och från förskolor och skolor i området.

Karta över enkelriktningen:bogatan_karta_liten.jpg

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.