ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Dags för Cortègen

Foto: Chalmers Cortège Committé

På Valborgsmässoafton tisdag den 30 april intar Cortègen Avenyn och centrum med start klockan 18:15.

Ett stort vårtecken är den årliga Chalmerscortègen. I hundratio år har denna varit en kär tradition på Valborgsmässoafton. Cortègen startar från Chalmers tisdagen den 30 april klockan 18:15 och beräknas pågå fram till klockan 21:00.

Cortègevägen ser ut som följer:
Chalmers Tvärgata – Gibraltargatan – Viktor Rydbergsgatan – Kungsportsavenyn – Vasagatan – Aschebergsgatan – Läraregatan – Gibraltargatan – Chalmers, se karta nedan.

Alternativa vägar om du tar bilen
Trafiken runt och längs med cortégevägen stängs av mellan klockan 17:30 och 21:00. Var därför uppmärksam på att om du parkerar innanför cortégeområdet så kan du inte köra ut från området förrän evenemanget är över. Tar du bilen kan det vara bra att se över din färdväg och vara ute i god tid. Parkerar gör du bäst på de stora parkeringsanläggningarna i Gårda, Nordstan eller Heden.

Kollektivtrafiken kör andra vägar
Kollektivtrafiken som passerar Avenyn och Vasagatan får ändrade körvägar och indragna hållplatser under tiden som Cortègen pågår, eller närmare bestämt från cirka klockan 17:30 till 21:15. Mer information om hur buss och spårvagn påverkas hittar du på Västtrafiks hemsida.

Klicka på bilden för större karta:

 

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.