Avstängningar på Örgrytevägen

Ett körfält på Örgrytevägen i höjd med Rondo stängs av. Dessutom stängs gång- och cykelbanan av vid samma plats.

Avstängningarna gäller Örgrytevägen i östlig riktning, det vill säga mot Örgrytehållet till, och är alltså belägna ungefär vid Lisebergs showkrog Rondo. 

Beträffande körfältet handlar det om en sträcka på cirka 50 meter som stängs av mellan Rondos entré och Mölndalsån, där vägen blir som vanligt igen. Du som kommer körande i det högra körfältet och ska svänga av mot påfarten till E6 söderut får därmed en något kortare sträcka att svänga av på, något som kan vara bra att notera – särskilt i rusningstrafik då trafiken är mer intensiv än annars. 

Omväg för gående och cyklister
När det gäller gång- och cykelbanan stängs den alltså av vid samma plats. Viktigt att påpeka är att det inte sker någon omledning för cyklister och gående på samma sida om Örgrytevägen. Såväl gående som cyklister måste istället ta sig över till andra sidan Örgrytevägen och därefter fortsätta vidare österut. Notera att gående och cyklister som sedan ska vidare söderut längs Mölndalsån får en längre restid på grund av den avstängda gång- och cykelbanan. 

Notera också att besökare till Rondo inte påverkas av de aktuella avstängningarna.

Orsaken till avstängningarna – som gäller från och med den 26 september och fram till slutet av februari – är arbeten inför byggnationen av Västlänken. Läs mer om just dessa arbeten här.  

Mer under hösten
Längre västerut vid Korsvägen inleder Västlänken-projektet mer omfattande arbeten under hösten. Dels kommer tre körfält genom den östra delen av Korsvägen strax norr om Universeum att minskas ned till ett, dels kommer två körfält på Örgrytevägen öster om Korsvägen även de att minskas ned till ett.

Förberedande arbeten pågår redan på platsen, där ett körfält i hörnet Korsvägen/Örgrytevägen periodvis tas i anspråk. Planera därför din resa om du ska passera Korsvägen och håll kollen på trafikläget med hjälp av Trafiken.nu-appen.