Trädflytt påverkar trafiken periodvis

Inför bygget av Västlänken pågår för tillfället såväl flytt som nedtagning av träd i Allén. Arbetet innebär viss trafikpåverkan.

Du som rör dig i området kring Allén, Sprängkullsgatan och Hagakyrkan har förmodligen sett att arborister sedan några dagar tillbaka arbetar med att flytta och ta ned träd i området. 

Pågår under oktober
Arbetet är en del av förberedelserna inför Västlänken, där en del träd flyttas inom parkområdet och en del träd flyttas till en plantskola i Tollered. En del träd, som är i för dåligt skick för att flyttas, tas ned för att istället ersättas i ett senare skede. 

Det aktuella arbetet i Allén väntas pågå under hela oktober månad, och kommer under denna tidsperiod att periodvis påverka trafiken. 

Periodvis avstängt
Störst påverkan i nuläget har arbetet för gående och cyklister, då gång- och cykelbanor dagtid stängs av under olika perioder. Du som cyklar eller går i området bör alltså vara beredd på att stundtals behöva välja en annan väg än den du planerat. 

Även övrig trafik påverkas periodvis. Detta sker i form av att enstaka körfält stängs av under kortare perioder såväl dagtid som kvälls- och nattetid om cirka 15-20 minuter. Någon förhandsinformation om de exakta tidpunkterna för denna påverkan går inte att uppge, varför du som trafikant i Allén får vara beredd på att framkomligheten periodvis alltså kan vara begränsad. 

I slutet av oktober sker en flytt av tre mycket stora träd i området, vilket kommer att påverka vissa körfält. Mer information om detta kommer längre fram. 

Här kan du läsa mer om Västlänkens trädarbeten.