Spårarbete för Ringön Depå

Den 23 oktober inleds bygget av de nya in- och utfartsspåren från Hjalmar Brantingsgatan till Ringön Depå. Ett körfält stängs på Hjalmar Brantingsgatan.

Körfältet som stängs av på Hjalmar Brantingsgatan är i riktning mot Backaplan. Fordonstrafiken kommer tillfälligt att kunna använda den nya gång- och cykelbanan, vilket gör att det fortsättningsvis är två körfält öppna. Samtidigt hänvisas gående och cyklister tillfälligt till den gamla gång- och cykelbanan. Värt att notera är att Ringögatan inte kommer att enkelriktas. 

Inga spårvagnar över Götaälvbron
Under de två första helgerna i november går inga spårvagnar över Götaälvbron, då projektet jobbar dygnet runt med att lägga in växlarna till de nya in- och utfartsspåren. Spåravstängningen gäller från den 2 november klockan 21:00 till den 5 november klockan 04:00. Samma tider gäller från den 9 november till den 12 november. 

Buss ersätter
Det är spårvagnslinjerna 5, 6 och 10 som berörs och trafikanter som ska över Götaälvbron får ta busslinje 6E från hållplats Nordstan. Gå in på Västtrafik för mer information om kollektivtrafiken.

Arbetet med inkopplingen av den nya spårvagnsdepån beräknas pågå fram till den andra veckan i december.