Ombyggnad av hållplats påverkar Hisingstrafik

Nu pågår arbete med att rusta upp och tillgänglighetsanpassa hållplats Rambergsvallen på Hisingen, som innebär begränsad framkomlighet för flera trafikslag.

Fordonstrafiken påverkas genom att två av fyra körfält är stängda på Hjalmar Brantingsgatan – ett i vardera riktning. Tänk på att vara extra vaksam i trafiken och håll avståndet. Även en del av Munkedalsgatan stängs av tillfälligt under byggtid, som är från september 2018 till sommaren 2019. 

Tillfällig övergång för gående och cyklister
Under andra veckan i oktober öppnas en ny, tillfällig övergång över Hjalmar Brantingsgatan, som ersätter den befintliga gångtunneln. Övergången har trafikljus över vägen och ljus- och ljudsignal över spåret. 

När den nya övergången öppnas kommer fler människor att vara i rörelse kring hållplatsen, då gående och cyklister passerar över Hjalmar Brantingsgatan. Så var extra vaksam och ta det lugnt på de omkringliggande gång- och cykelbanorna. 

Samtidigt som övergången öppnas rivs gångtunneln som går under Hjalmar Brantingsgatan och gångvägarna ner till tunneln fylls igen.

Dessutom sänks hastigheten på Hjalmar Brantingsgatan till 40 kilometer i timmen, vilket kommer att bestå permanent.

Kollektivtrafiken går som vanligt från och till Rambergsvallen under hela hösten. 

Klicka för större karta

Därför byggs hållplatsen om
I dag är det svårt och otryggt för trafikanterna att ta sig till och från hållplatsen Rambergsvallen på Hisingen och därför ska den rustas upp och tillgänglighetsanpassas. När allt är klart sommaren 2019 passerar gående och cyklister över Hjalmar Brantingsgatan via övergångsställen istället för under gatan i en gångtunnel.