Sankt Eriksgatan stängs för trafik

Under vecka 21 inleds spontarbeten på Sankt Eriksgatan i höjd med Hasselbladshuset, vilket gör att gatan stängs för genomfartstrafik.

Spontarbetena på Sankt Eriksgatan är en förberedelse inför de förstärkningsåtgärder som ska genomföras på Götatunneln i sommar, då Götatunneln enkelriktas. Arbetet pågår dagtid under cirka en månads tid. 

Under arbetets gång kommer gående och cyklister att kunna passera arbetsområdet, däremot stängs gatan för genomfartstrafik. Denna avstängning ligger kvar fram till att bygget av deletapp Kvarnberget är klart 2021. Därmed får fordonstrafiken köra via Packhusplatsen för att nå Sankt Eriksgatan. En vändplats kommer att anläggas i höjd med Mjölnaregatan, så att trafiken på ett smidigt sätt ska kunna ta sig runt och tillbaka. Bilister som ska till Klädpressaregatan och övriga gator i området hänvisas till Norra och Östra Hamngatan. 

När spontarbetet utförs har första etappen av trafikomläggningen längs med Kvarnberget färdigställts, vilket innebär att delar av trafiken på Västra Sjöfarten har flyttats närmare Göta Älv. Andra etappen av trafiklösningen, från utfarten på Christina Nilssons gata till Stora Hamnkanalen, kommer att pågå fram till slutet av juni då förstärkningsarbetet i Götatunneln börjar.