Götatunneln enkelriktas 25 juni

Från måndagen den 25 juni går det inte att köra genom Götatunneln från Järntorget mot Centralen. Då är det endast möjligt att köra västerut genom tunneln.

Du som är van att köra genom Götatunneln i riktning från Järntorget mot Centralen måste alltså välja andra vägar från och med den 25 juni.  

Kommer du körande västerifrån och ska till en plats öster om centrum så gör du klokast i att undvika centrum och istället köra antingen via Lundbyleden eller Söderleden. 

Planera din resa
Affärer och service inne i stan är lätt att nå utan bil. Men behöver du ändå ta bilen så tänk på att vara ute i god tid och räkna med att korta resor får längre restider, eftersom det väntas bli betydligt mer trafik inne i centrala Göteborg.

En klok idé är därför att planera sin resa innan man ger sig ut i trafiken. Med vår app Trafiken.nu går det enkelt att snabbt att få en överblick på trafikläget just nu och det går att prenumerera och få pushnotiser om just din resa.

Pågår till december
Enkelriktningen av Götatunneln kommer att pågå i 25 veckor, fram till mitten av december.

Den främsta orsaken till enkelriktningen är att tunnelns tak måste förstärkas inför byggnationen av Västlänken.

Flera på- och avfarter stängs
Om du klickar på kartan här nedan ser du i detalj vilka på- och avfarter som kommer att stängas i samband med enkelriktningen, där de viktigaste är följande:

– vid Järntorgsmotet stängs påfarten till Götatunneln från Järntorget samt påfarten till Götatunneln från Oscarsleden;

– redan vid Fiskhamnsmotet stängs påfarten till Oscarsleden i östlig riktning.

Klicka på bilden nedan för en större karta:

Förberedande arbeten inför enkelriktningen 
Redan under midsommarveckan kommer en del arbeten såsom omledningar och avstängningar att göras innan själva enkelriktningen av Götatunneln den 25 juni. Vill du veta mer om detta så håll dig uppdaterad på Trafiken.nu. 

Mer information om detaljer kring Götatunnelns enkelriktning kan du läsa om på Trafik Göteborg