Ingen tågtrafik till Alingsås

Mellan den 23 och 29 juli trafikerar inga tåg Alingsås, vilket påverkar all tågtrafik på Västra stambanan.

Omfattande arbeten sker på Västra stambanan i sommar, som kraftigt påverkar tågtrafiken. Mellan den 23 och 29 juli blir påverkan extra stor då både arbeten med vändspåren i Alingsås och spårbytet längs sträckan Alingsås-Vårgårda-Herrljunga-Floby pågår. 

Inga tåg till Alingsås
Med anledning av arbetet med vändspåren i Alingsås stoppas all tågtrafik dit. Pendeltågen på sträckan Floda-Alingsås ställs in och ersätts med buss, som kör enligt en tillfällig tidtabell. Tågen går dock som vanligt mellan Göteborg och Floda. Övriga tåg som trafikerar Västra Stambanan leds om antingen via Öxnered eller Borås, så räkna med längre restid än normalt. För mer information om din resa hänvisas du till ditt tågbolag. 

Tågen går annorlunda den 28 juli
Värt att notera är att tågtrafiken går annorlunda lördagen den 28 juli. Då pågår det arbete mellan Alingsås och Stenkullen och därför vänder pendeltågen i Lerum mellan klockan 07:00 och 22:00. Trafikanterna får ta ersättningsbuss mellan Lerum och Alingsås. 

Spårbytet på Västra stambanan, längs med sträckan Alingsås-Vårgårda-Herrljunga-Floby, har pågått sedan i maj. På grund av arbetet ställs vissa tåg in mellan Göteborg och Falköping den 2 juli-19 augusti. Läs artikel om de inställda avgångarna här.