Dags för årets största musikgala

Håll koll på evenemangstrafiken med vår uppdaterade lista.

P3 Guld-gala i Partille och löpartävling på Liseberg dominerar bland evenemangen som kan komma att påverka trafiken i Göteborgsområdet den kommande perioden. Från och med fredagen den 26 januari startar dessutom Göteborg Film Festival. Här är hela evenemangslistan i datumordning:

Lördag 20 januari: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC–Luleå HF. Matchstart klockan 18.00.

Lördag 20 januari: P3 Guld-galan / Partille Arena
Sveriges största musikgala, P3 Guld-galan, arrangeras åter i Partille Arena. Förfesten startar från klockan 18.00 medan den livesända galan – där Zara Larsson på bilden ovan är en av de nominerade artisterna – börjar klockan 21.00. Med anledning av festligheterna kan det förekomma mer trafik på E20 och i området kring arenan, så var extra vaksam och ta det lugnt.

Det kan även vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats i området, så för dig med P3 Guld-biljett finns gratis tur-och-retur-bussar från Nils Ericsonterminalen från klockan 17.30. Även kollektivtrafiken erbjuder goda förbindelser. Läs mer på Västtrafiks hemsida.

20 januari: Winterrun / Liseberg
Årets första löpartävling Winterrun erbjuder två distanser, 5 eller 10 kilometer, med start och målgång inne vid Stora scenen på Liseberg. 2000 personer deltar och starttid är antingen klockan 17.00 eller 18.00, beroende på distans. Delar av tävlingen går på gator runt Liseberg, vilket påverkar framkomligheten i området. Under loppet kommer Sofierogatan och Nellickevägen att vara avstängda för motortrafik och cykel- och gångtrafiken hänvisas till andra sidan Mölndalsvägen en sträcka. Om du ställer dig på Lisebergs stora parkering så kan det vara svårt att ta sig ut före klockan 19.00 på grund av tävlingen.

Var uppmärksam när du passerar området runt Korsvägen och Liseberg då mycket folk rör sig i området. Besök Västtrafiks hemsida för mer information om hur du tar dig till Liseberg med kollektivtrafiken.

2528 januari: MC Mässan / Svenska Mässan
Evenemanget som enligt arrangörerna är Sveriges största mc-mässa arrangeras på Svenska Mässan den 25-28 januari. Nya mc-modeller visas upp, kläder och tillbehör finns att köpa och proffsförare bjuder på shower. Mycket folk väntas därför röra sig i området kring Korsvägen och Liseberg under dessa dagar.

26 januari–5 februari: Göteborg Film Festival / Göteborg
Cirka 160 000 besökare väntas under årets stora filmfest i Göteborg. Festivalens centrum är på Tredje Långgatan men flertalet biografer i staden ingår i festivalen.