Ledningsarbeten på Kilsgatan

Under våren utförs ledningsomläggningar på Kilsgatan vilket påverkar trafikanter i Gullbergsstrandsområdet. Arbetet görs i två etapper från 19 februari till slutet av april.

Arbetet med Gullbergstunneln påverkar under våren verksamheter och trafikanter längs med Kilsgatan då ledningsomläggningar behöver göras. Ledningsarbetet görs i två etapper med start måndagen den 19 februari och pågår fram till slutet av april.

Etapp 1
Under februari-mars stängs östra delen av Kilsgatan av för biltrafik när arbeten görs mellan korsningen Kilsgatan/Kilsgatan och Kilsgatan/ Kämpegatan. Se kartan nedan. Gående och cyklister tar sig fram längs med arbetsområdet. För bilister som kommer från Vikingsgatan går det att svänga vänster in på Kilsgatan vid korsningen Kilsgatan/Kilsgatan.

Från den 19-31 mars kommer biltrafiken att kunna passera arbetssträckan Kilsgatan/Kilsgatan och Kilsgatan/Kämpegatan då bilisterna får samsas i ett körfält.

Etapp 2
Under mars-april stängs den västra delen av Kilsgatan av för biltrafik när arbeten görs mellan Vikingsgatan/Kilsgatan och korsningen Kilsgatan/Kilsgatan. Gående och cyklister påverkas inte utan tar sig fram som vanligt längs med arbetsområdet. 
På tidigare arbetssträckan Kilsgatan/Kilsgatan och korsningen Kilsgatan/Kämpegatan är gatan åter öppen för trafikanter i Gullbergsstrandområdet.

Klicka på bilden för en större karta