Stor trafikpåverkan på Nils Ericsonsgatan

Schaktarbete på Nils Ericsonsgatan i centrala Göteborg gör att bilkörfält stängs av och kollektivtrafiken leds om.

Från och med den 8 augusti pågår schaktarbeten på Nils Ericsonsgatan, något som påverkar trafiken som kör i södergående riktning från Lilla Bommen mot Åkareplatsen. Arbetet är en del av Västlänkens deletapp Centralen och väntas pågå fram till söndagen den 19 augusti.

Fordonstrafik leds om
Bilkörfälten på Nils Ericsonsgatan stängs av och fordonstrafiken leds om till busskörfältet. De två körfälten in till p-garaget kommer fortfarande att vara öppna, vilket innebär att lastgatan in till Nordstan är framkomlig för in- och utfart, liksom p-huset i Nordstan. 

Framkomligheten för expresslinjerna Röd och Blå begränsas då de får samsas i samma körfält som fordonstrafiken. Expresslinjerna från Hisingen, Grön, Gul, Rosa och Svart, som vanligtvis trafikerar läge C vid hållplats Nordstan kommer istället att köra i spårvagnsspåret via läge A. Detta för att bussarna ska slippa vävning med biltrafiken samt belasta busskörfältet ytterligare. För att inte överbelasta hållplatsläge A leds busslinje 16 om via Lilla Bommen. Gå in på Västtrafik för mer information om kollektivtrafiken.

Övergångsställe stängs av
Övergångsstället som ligger i anslutning till gångtunneln stängs och gående hänvisas till att använda gångtunneln alternativt det norra övergångsstället vid hållplatsläge C.