Påfart till Götaälvbron stängs

Från och med måndag den 20 augusti stängs påfarten norrut till Götaälvbron från Bergslagsgatan. Såväl fordonstrafik som gående och cyklister/mopedister berörs.

Den aktuella påfarten till Götaälvbron som nu stängs permanent är belägen strax nordost om Nordstans nordöstra hörn, och utgörs av en relativt snäv kurva. 

Stängingen av denna påfart innebär att det från och med den 20 augusti endast kommer att finnas en påfart till Götaälvbron från landsidan norrut till Hisingen, det vill säga påfarten från Nils Ericsonsgatan.

Trafik från p-hus
För fordonstrafikanter har den påfart och kurva som nu stängs nyttjats av de som stått parkerade i Nordstans parkeringshus och haft Hisingen som mål. De har då kunnat köra ut från p-huset på Kanaltorgsgatan och vidare österut på Bergslagsgatan, för att sedan svänga av vid den aktuella påfarten norrut på Götaälvbron mot Hisingen. 

Dessa trafikanter får nu – i likhet med de trafikanter som kommer från Södra Sjöfarten och ska till Hisingen via Götaälvbron – köra söderut på Nils Ericsonsgatan och Burggrevegatan för att därefter vända vid Åkareplatsen. 

Ett annat alternativ för samtliga dessa trafikanter är förstås att köra österut mot Tingstadstunneln för att på så sätt ta sig över till Hisingen.

Något längre väg 
Avstängningen påverkar även cyklister/mopedister och gående. Du som är van att gå, cykla eller köra moped upp på Götaälvbron via den aktuella kurvan får fortsätta en kort sträcka österut (förbi den position som syns på bilden ovan) och därefter svänga söderut och ta en något ”vidare” sväng. 

Du som brukar cykla eller gå upp på Götaälvbron från Nils Ericsonsterminalen påverkas inte av den aktuella avstängningen.

Brostöd och lastgata
Orsaken till att påfarten till Götaälvbron från Bergslagsgatan nu stängs permanent är att nya brostöd samt en ny lastgata till Nordstan ska byggas inför byggnationen av Hisingsbron.