Trafikpåverkan på Kruthusgatan

Ledningar ska läggas om på Kruthusgatan inför bygget av Västlänkens deletapp Centralen, vilket kommer att påverka fordonstrafiken, gående och cyklister.

Förberedande arbeten inför byggnationen av Västlänkens deletapp Centralen inleds i slutet av vecka 16 i rondellen på Kruthusgatan. Arbetet består av ledningsomläggningar som ska utföras i etapper för att påverka trafiken i området så lite som möjligt. 

Inledningsvis pågår arbeten i rondellen närmast den tidigare kombiterminalen, vilka sedan flyttas över till den andra sidan. Arbetet pågår mellan klockan 07:00 och 16:00 i cirka en månad. 

Trafiken påverkas
Under arbetets gång råder begränsad framkomlighet för fordonstrafik, gående och cyklister, men Kruthusgatan kommer att vara öppen för genomfartstrafik. 

I nästa steg flyttas arbetsområdet österut på Kruthusgatan och då kommer framkomligheten till och från postterminalens lastkaj att begränsas. En tillfällig in- och utfart från lastkajen anläggs under arbetsperioden.

Arbeten på Södra Sjöfarten
Med start vecka 17 och en månad framåt kommer ledningsomläggningar att utföras på delar av Södra Sjöfarten. Även detta arbete sker i etapper för att minimera trafikstörningarna i området, men ett körfält måste tas i anspråk vid omläggningarna. Arbetet sker på vardagar mellan klockan 07:00 och 16:00.