Arbetet fortsätter på Munkebäcksgatan

Arbetet med att bredda cykelbanan längs med Munkebäcksgatan fortsätter. Cykel- och biltrafik leds om och p-platser tas i anspråk.

I slutet av mars påbörjades arbetet med att bredda cykelbanan på Munkebäcksgatan, som är en del av satsningen på pendelcykelstråk i Göteborg. Arbetet sker etappvis med olika påverkan på trafiken. 

Närmast inleds arbetet på sträckan Sanatoriegatan-Lagmansgatan den 23 april, som gör att in- och utfarterna till de p-platser som ligger på insidan av gång- och cykelbanan stängs under kortare tidsperioder. Även de p-platser som ligger utmed bilkörfältet behöver tas i anspråk. Detta arbete beräknas bli klart i början av juni.

Arbete pågår sedan tidigare
Sedan tidigare pågår arbeten på olika sträckor på Munkebäcksgatan. Första etappen, som inleddes den 26 mars, består av sträckan Virginsgatan-Sanatoriegatan och beräknas bli klar under sista veckan i april. Under arbetets gång har in- och utfarterna till de p-platser som ligger på insidan av gång- och cykelbanan stängts av under kortare tidsperioder. Även de p-platser som ligger utmed körbanan har tagits i anspråk.

Den 17 april startade arbetet mellan Bromeliusgatan och Torpagatan, som innebär att några p-platser längs sträckan har tagits i anspråk. Denna etapp väntas bli klar i slutet av maj.

Begränsad framkomlighet
Under de olika etapperna råder begränsad framkomlighet med omledning av cykel- och biltrafik. Även gående och cyklister kan behöva samsas om utrymmet på gångbanan. Följ orange vägvisning. 

Se karta nedan:

Även Härlandavägen åtgärdas
Förutom Munkebäcksgatan håller även Härlandavägen på att omvandlas till ett pendelcykelstråk. Arbetet inleddes den 4 april och sker också i etapper. Sträckan som åtgärdas är Munkebäckstorget-Redbergsplatsen och arbetet gör att gående och cyklister leds om medan fordonstrafiken kan köra som vanligt.

Arbetet på Härlandavägen beräknas vara klart den 30 september. Gå in på Västtrafik för mer information om kollektivtrafiken.